loader image

Flow-Motion, Pater Verbiststraat 1B, 2610 Wilrijk ~ 0478/532327

Praktijk: Kinesiologie/Massage

Wat is Kinesiologie?
Gezondheid is niet enkel afwezigheid van ziekte – het betekent: in harmonie zijn met de Flow van het leven; beschikken over een rustige, harmonieuze energie, mentale helderheid, resistentie tegen stress, emotionele stabiliteit, fysiek uithoudingsvermogen, alsook de afwezigheid van ziekte.

Onder stress blokkeren we onze vaardigheden en onze intuïtie. Het is alsof je niet meer over al je mogelijkheden beschikt, je twijfelt aan jezelf, je beslissingen, je kunnen.

Met kinesiologie begeleid ik je om, ook onder stress, optimaal te kunnen functioneren (over je vaardigheden te beschikken en je hart te kunnen voelen en volgen).

Het is een veilige methode om anders te leren omgaan met stress, spanningen, leerproblemen en angsten. Oosterse (meridianen, chakra’s) en westerse (psychologie, bewegingsleer, neurofysiologie,…) werkwijzen worden gecombineerd.
Respect voor jezelf en de ander, is de basis.

Tijdens een kinesiologie-sessie heffen we de blokkades op zodat we de mogelijkheid scheppen opnieuw aanspraak te maken op je volledige potentieel. Via de spierverificatie vertelt het lichaam ons waar we vastzitten, en wat we kunnen doen om ons doel te bereiken. Dit kan gaan van het stimuleren van acupressuurpunten, tot lichaamsoefeningen doen, tot positieve affirmaties zeggen.
Veranderen betekent niet dat je iemand anders wordt, eerder dat je meer jezelf wordt , dat je terug contact maakt met je essentie, met je hart.

Het is geen geneeswijze, ook geen alternatieve; er worden dus geen diagnoses gesteld. Het is een educatieve methode die je begeleidt tijdens veranderingen in je leven en laat zien hoe je zelf de verantwoordelijkheid kan nemen voor deze transformatie.

Wanneer heb je er baat bij?
Leermoeilijkheden (lezen, schrijven, rekenen, begrijpen, concentratie, aandacht, …)
Angst, moedeloosheid, kwaadheid, paniek
Stress voor allerhande examens, tests, proeven
Laag zelfbeeld, verlegenheid
Relatiemoeilijkheden
Depressie
Stress bij belangrijke gebeurtenissen in ons leven (zwangerschap, geboorte, rouw, ongeval, scheiding)
Fysieke klachten: nek en rugklachten, spijsverteringsstoornissen, constipatie, hoofdpijn/migraine, steeds weerkerende infecties
Vermoeidheid, slapeloosheid, chronisch vermoeidheid syndroom

Wat kan het voor jou betekenen?
Goed zelfbeeld: aanvaarding en begrip van jezelf
Optimaliseren van relaties: aanvaarding en begrip van de mensen in onze omgeving
Meer energie; beschikken over een rustige, harmonieuze energie
Keuzes en oplossingen zien, daar waar er geen opties meer leken te zijn
Verhoogde levenskwaliteit
Doeltreffend en passend reageren in stressvolle omgeving
Verhoogde zelfredzaamheid
Krachtiger zelf, connectie met je persoonlijke kracht (Empowering of self )
Integratie van verschillende dimensies van jezelf, beter functioneren in alle gebieden van je leven
Persoonlijke groei, het leven in eigen handen nemen, zelfhelingsproces

Wat doet kinesiologie NIET?
Genezen – alleen het lichaam kan dit, zoals het een gebroken been of een wonde heelt. Kinesiologie begeleidt en bespoedigt het helingsproces.
Etiketten kleven op de klanten, een diagnose stellen, behandelen , voorschrijven of afbouwen van voorgeschreven medicatie, van welke aard dan ook.
Tussenkomen in je geloof

© 2019 Flow-Motion

nl_BENL