loader image

Flow-Motion, Pater Verbiststraat 1B, 2610 Wilrijk ~ 0478/532327

Brain Gym – Dubbele Doedel

Datum: donderdag 1 februari 2024
Tijd: Hele dag
Instructeur: Vinciane Schoenmackers
Locatie:Teach More - Herentals - Ring 26 - 2200 - Herentals
Prijs:€ 185

Inschrijven doe je via: Teach More – Brain Gym – Dubbele Doedel

Deze workshop is een cursus die ontstaan is uit één enkel Brain Gym oefening: de Dubbele Doedel. Het is DE oefening voor het ontwikkelen van de LATETRALITEIT.
De Lateraliteit is de lichaamsdimensie die ons lichaam opdeelt in een linker- en rechterzijde. Deze dimensie zou ideaal ontwikkeld moeten zijn in het kind om te leren lezen en schrijven. Dit is echter vaak niet het geval bij kinderen van 5, 6, 7 jaar.
We verlangen echter wel dat ze op die leeftijd gaan leren lezen en schrijven…

In het eerste deel verkennen we de lateraliteit: wat is het ? Voorkeurshand? Dominanties?
We leren specifieke BRAIN GYM en VISION GYM oefeningen aan, die onze ontwikkeling van de lateraliteit gaan ondersteunen. De oefeningen zijn ideaal om in de klas te gebruiken. We spreken over het visueel middengebied, gecentraliseerd kijken, de pengreep, en een ontspannen gebruik van de ogen.

In het tweede deel gaan we zelf aan de slag. We ervaren zelf oefeningen en ontdekken onze aangeboren teken- en schildervaardigheden en nieuwe manieren om kleuren, vormen en bewegingen met elkaar te verbinden. We beleven op een aangename manier de natuurlijke spontaniteit van creatieve expressie.

Ontdek het werken met je beide handen tegelijk en maak terug aanspraak op je ambidexteriteit (dubbelhandigheid, het gebruik van zowel de linkerzijde als de rechterzijde van ons lichaam).

Zelf voorzien: je kleurpotloden, stiften, pastelkrijtjes, aquarelverf, potjes, penselen, papier (liefst A3), …en je innerlijke kind.

Interesse in deze cursus? Stuur dan een mail naar Vinciane Schoenmaeckers


© 2019 Flow-Motion

nl_BENL